GASTRONOMIA

Els millors productes de proximitat, frescos i de temporada en un menú que et sorprendrà!

11,50€

MÚSICA

La millor programació musical per fer de les nostres vetllades.

Example Button

EVENTS

Desde sopars temàtics, fins a tallers de brodat, tasts de gin-tònics o vins de km0. Una programació diferent que fa de la nostra oferta quelcom més que un bar.

Especials

NOVETATS

L’ESCAROLA

 

L’escarola, l’enciam d’hivern.
La temporada pròpia de l’escarola és l’època d’hivern, que és quan ofereix la seva esplendor i major qualitat, encara que avui dia es pot trobar al mercat durant tot l’any. Juntament amb la carxofa i el calçot és una de les hortalisses reines de les taules hivernals.

Propietats nutricionals:
L’escarola és una verdura amb baix contingut calòric, punt en comú amb la resta dels vegetals, donat el seu escàs contingut en nutrients energètics (hidrats de carboni, proteïnes i greixos). També es rica en potassi, àcid fòlic, ferro, calci, magnesi i antioxidants. Té continguts moderats en vitamines A i B. Els principis amargs la fan indicada per estimular la secreció de la bilis i prevenir els càlculs biliars. El contingut en minerals ajuda a prevenir l’osteoporosi.
Efectes sobre l’organisme:
L’escarola és un aliment molt indicat per a nens i sobretot per dones embarassades, ja que conté una alta proporció de folats. També és molt aconsellable en estats d’anèmia i afavoreix a les bones digestions. Els folats intervenen en la producció de glòbuls vermells i blancs, en la síntesi de material genètic i en la formació anticossos del sistema immunològic.

Font de substàncies d’acció antioxidant:
Els antioxidants bloquegen l’efecte perjudicial dels denominats “radicals lliures”. La respiració en presència d’oxigen és essencial en la vida cel·lular del nostre organisme, però com a conseqüència d’aquesta es produeixen unes molècules, els radicals lliures, que ocasionen al llarg de la vida efectes negatius per a la salut a través de la seva capacitat d’alterar l’ADN (els gens), les proteïnes i els lípids o greixos. En el nostre cos hi ha cèl·lules que es renoven de manera contínua (de la pell, l’intestí …) i d’altres que no (cèl·lules del fetge). Amb els anys, els radicals lliures augmenten el risc que es produeixin alteracions genètiques sobre les primeres, de manera que afavoreixen el desenvolupament de càncer, o redueixen la funcionalitat de les segones, característic del procés d’envelliment.

Dites populars:
– “Cap d’escarola”.
– “Ara ve Nadal, matarem el gall i a la tia Pepa li’n darem un tall”.
– “Per Nadal, cada ovella al seu corral”.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

ELS MONIATOS

 

El moniato és també conegut com a batata o “camote”. Es tracta d’una arrel que s’obté de la planta que rep el seu mateix nom: batata. Pesa entre 0,5 i 3 kg i presenta una forma allargada, encara que existeixen algunes varietats de forma gairebé esfèrica. Es poden trobar de color vermell clar, groc brut o blanc trencat, encara que les més conreades a tot el món són les de pell vermella o rosada i carn blanca.El seu gust és dolç a causa del seu contingut en sucres. El moniato recorda a la patata encara que botànicament no està emparentat amb ella.

Valors nutricionals:
Per la seva combinació de nutrients i la seva riquesa en hidrats de carboni es pot dir que és un aliment regenerador i d’alt valor energètic. Posseeix una gran concentració de vitamina A. També té gran proporció en vitamina I, C i àcid fòlic. Aquest últim és essencial per a la formació i maduració dels glòbuls vermells i blancs, a més d’estar implicat en la multiplicació cel·lular i el creixement dels teixits.

Beneficis per la salut:
La coloració del moniato es deu a la presència de carotenoides, per la qual cosa s’estimula el cultiu de varietats riques en carotenoides provitamina A en països on existeix una manca de productes amb vitamina A. Nutricionalment, els moniatos contenen al voltant de 100 kcal/100 g, principalment gràcies als carbohidrats (fècula i sucres 20-25 g/100 g). A causa de la seva condició d’aliment bàsic en moltes poblacions contribueixen en gran mesura al consum de gran part de nutrients, particularment vitamina C (23 mg/100 g) la ingesta diària de la qual recomanada està al voltant de 60 mg/dia. També és un aliment per a nens àmpliament acceptat a causa del seu sabor dolç.

Dites populars:
– “Quedar-se de pasta de moniato”.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

FOT-LI GARDELA KOEMAN

 
Tingues a punt la samarreta perquè a l’Olla tindrem els partits més emocionants de la lliga i els més vibrants de la Champions. Així que ja ho saps, no et quedis a la banqueta i vine amb tota la colla a animar a l’equip.

Fot-li gardela Koeman!!

 

Com sempre gratuït! Si voleu assegurar-vos el millor lloc i el millor sopar reserveu taula per a menú! trucant al bar 634 58 40 50 o bé per correu electrònic:

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

CONCERT LA BOSSA D’URINA – LA VIDA SECRETA D’EN FOLLET TORTUGA

CONCERT LA BOSSA D’URINA
10 desembre – 21:00h | Entrada de franc

 
La bossa d’Urina – World Tour 2016.
“La vida secreta d’en Follet Tortuga”

La Bossa d’Urina és un experiment antropològic d’uns científicsradicals de les illes Seychelles. Tracta de dos “músics” que tenen una hipòtesi.

Gènere: Música Transoceànico-eròtico-depressiva.
Membres: Oriol Nieto, Daniel Bolsa.
 

Si voleu assegurar-vos el millor sopar reserveu taula per a menú! trucant al bar 634 58 40 50 o bé per correu electrònic:

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

CONCERT NIT DE LLOPS – A LA SALA NAU B1

CONCERT NIT DE LLOPS – A LA SALA NAU B1
17 desembre – 22:00h – 18 desembre – 03:00h | Entrada de franc

 
Aquesta és una nit diferent, una nit alternativa a la majoria de propostes que veiem al Vallès.

Una nit pensada per a aquells llops més solitaris, que s’identifiquen amb estils com el heavy metal y el rock més dur. Una nit on puguin agrupar-se en “manada “per escalfar la NauB1 a ple hivern, on poder gaudir d’una nit autèntica.

Totalment gratuït i amb begudes a bon preu, no hi ha excuses per no posar-se a saltar i cridar!!

Organitza: ASGRAM i Sala NAUB1

 

Si voleu assegurar-vos el millor sopar reserveu taula per a menú! trucant al bar 634 58 40 50 o bé per correu electrònic:

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

Bones festes a tothom!

 
Encara que no siguis massa fan de les festes i tothom et digui que ets una mica “llunàtic” o mig “marcianu”, pensa que les dites populars tenen la solució per molts casos. Així doncs com diu la dita: “Per nadal cada ovella al seu corral”

Us recordem que:
– Tanquem del dimarts 6 a dijous 8, ambos inclosos.
– Dissabte 24 de desembre tanquem a les 17 h.
– Dilluns 26 Sant Esteve tancat.
– Dissabte 31 de desembre tancarem a les 17 h.
 
Bones festes a tothom!
 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

LA CUINA DE NOVEMBRE

 

Continuem amb la voluntat de portar tot el bo i millor de la terra a la taula. Per això aquest mes de novembre ens hem deixat endur per les passejades pels boscos de castanyers i les exel·lents propietats de les verdures de fulles verdes com els espinacs. Aquest mes et proposem un viatge càlid en tots els aspectes, comença a fer fred, però a l’Olla sempre hi trobaràs un caliu especial.
El novembre és el teu mes, només has de venir a l’Olla per comprovar-ho.

 
L’AMANIDA DE NOVEMBRE.
Amanida del mes: Espinacs, castanyes, bacó, xampinyons i vinagreta de formatge blau – 8 €
 
L’ENTREPÀ VEGETAL DE NOVEMBRE.
Espinacs, castanya torrada i crema de moniato.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

LES CASTANYES

 

Si bé la majoria de nosaltres ens limitem a menjar-les torrades en època de Tots Sants, la castanya és una fruita seca d’alt valor energètic, rica en vitamines i baixa en greixos que ens pot ajudar a protegir-nos del fred de l’hivern.
Tot i que es tracta d’un aliment que tenim associat a la tardor, la seva temporada s’allarga fins a final de gener. Durant la resta de l’hivern les podem comprar assecades. Es tracta d’una fruita seca molt nutritiva que ens aporta hidrats de carboni complexos de llarga duració i, per tant, energia per escalfar-nos bé a l’hivern i poder rendir una bona estona.

Informació nutricional:
Encara que s’acostuma a classificar dins el grup de la fruita seca, la castanya és molt diferent de la resta de membres d’aquest grup. El seu component principal són els hidrats de carboni, aproximadament un 40%, mentre que en la resta de fruites seques ronden el 15-20%. A causa d’aquesta proporció tan elevada d’hidrats de carboni, les persones amb diabetis haurien de moderar-ne el consum.
A més, conté moltes menys proteïnes i greixos que la resta de fruites seques; per tant, malgrat ser una font d’energia adequada en situacions d’esforç, no és tan calòrica com d’altres.
També cal destacar el seu contingut en potassi, recomanable en casos d’hipertensió, i en àcid fòlic, molt beneficiós durant l’embaràs. És font també de vitamines antioxidants com la E i la B3.

Efectes sobre l’organisme:
Es tracta d’una fruita seca que aporta escalfor i energia duradora. Els seus hidrats de carboni complexos permeten que l’organisme els absorbeixi lentament i progressivament de manera que mantenen els nivells de sucres equilibrats en sang; per tant, no generen una baixada de sucre en picat (com fan els sucres simples), que és el que ens fa venir la fam de llop, sinó que les castanyes ens aporten combustible de qualitat perquè l’organisme funcioni a ple rendiment diverses hores.

Com que també tenen una gran quantitat de fibra, ens permeten millorar el trànsit intestinal; però en canvi les persones amb un sistema digestiu dèbil han d’anar amb compte de no menjar-ne massa, perquè poden provocar flatulències i malestar intestinal.

La millor manera de prevenir aquests efectes secundaris la detallem a l’apartat que explica com es cuinen: un bon remull i una cocció llarga i suau amb espècies que ens ajudin a digerir.

Curiositats:
A Catalunya va arribar ja a l’època romana i des del segle XVIII es fa servir a la cuina. Es tracta, doncs, d’un aliment tradicional al qual el nostre sistema digestiu fa molts centenars d’anys que està acostumat i, per tant, resulta fàcil d’assimilar-ne els nutrients.

Dites populars:
– “Assemblar-se tant com un ou a una castanya”.
– “Qui juga, no torra castanyes”.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

ELS ESPINACS

 

L’espinac és una planta herbàcia les fulles de la qual, verdes i disposades en roseta, es consumeixen tant crues com cuinades. Les fulles tenen forma ovalada i aspecte rugós, podent ser senceres o dentades. És molt nutritiva, saborosa i fàcil de digerir. Els àrabs la consideraven la reina de les verdures.

Igual que la majoria de les hortalisses de fulla, presenten una gran quantitat d’aigua i molt baix percentatge de proteïnes, hidrats de carboni i lípids. Es distingeix per la seva elevada riquesa nutricional, ja que pel seu contingut en vitamines i minerals supera a la resta de verdures.

Informació nutricional:

L’espinac és una de les verdures amb major contingut en vitamines i minerals. Els espinacs presenten quantitats elevades de provitamina A i de vitamines C i E. També són una font important de vitamines del grup B. En relació amb els minerals, els espinacs són rics en calci, ferro, magnesi, potassi i sodi, i tenen també quantitats significatives de fòsfor i iode, tot i que el calci i el ferro són de difícil absorció. De fet, s’ha demostrat que el poder que Popeye atribuïa a aquesta verdura pel seu elevat contingut en ferro, era en realitat 10 vegades inferior, a causa d’un error decimal del científic que en va determinar el contingut.
Ajuda a prevenir malalties cardiovasculars i l’excés de colesterol i alguns tipus de càncer. És molt bona per als ossos gràcies a la bona relació entre calci i fòsfor.


Aptituds gastronòmiques:

L’espinac, com l’api, la col i la bleda, és una verdura de la qual consumim la fulla. L’espinac és molt interessant pels seus continguts nutricionals i també per la seva versatilitat a la cuina. És una de les verdures de fulla que es consumeix més ens fresc, especialment els espinacs mini, molt bons en amanides. Si la cuinem és important que ho fem utilitzant l’olla de pressió o al vapor per tal d’aprofitar tota la seva riquesa en sals minerals i vitamines. Més enllà del tradicional plat d’espinac amb patata i pastanaga, l’espinac és un excel·lent ingredient en receptes de saltats i truites, com a guarniment de plats amb peix i carn, com a embolcall per farcellets i també per acompanyar amb pasta.


Dites populars:

– “Els espinacs, menja’ls a sacs”.
– “Qui fa espinacs pel juliol, en menja quan vol”.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

INSTAGRAM

  • Avui divendres 23 de juny tanquem a les 16 horeshellip
  • ZENITH EXTRACT espectacle de dansa contempornia de Guy Nader ihellip
  • Tesperem aqu amb el caf a punt per ferte elhellip
  • Un dijous sense arrs no s un dijous A LOllahellip
  • Vine a tastar el nostre men Ten llepars els dits!hellip
  • CONCERT AMB ALBERT MARQUS NYCPARISBCN QUARTET 1 juliol  2100hhellip
  • LAMANIDA DE JUNY  Amanida del mes enciams variats noushellip
  • El bon temps sembla que arriba i amb intenci dehellip
  • Avui CNTUT concert amb Belda  Sanjosex 29 juny hellip
  • Aquest any la revetlla es presenta llarga i plena dehellip

JA NO ENS ALIMENTEN MOLLES, JA VOLEM EL PA SENCER

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!