GASTRONOMIA

Els millors productes de proximitat, frescos i de temporada en un menú que et sorprendrà!

11,50€

MÚSICA

La millor programació musical per fer de les nostres vetllades.

Example Button

EVENTS

Desde sopars temàtics, fins a tallers de brodat, tasts de gin-tònics o vins de km0. Una programació diferent que fa de la nostra oferta quelcom més que un bar.

Especials

NOVETATS

LA CUINA DE JUNY

El bon temps sembla que arriba i amb intenció de quedar-se. Així doncs aprofitem per obrir oficialment la temporada de terrassa i gaudir de l’aire lliure. És temps de prendre el sol amb bona companyia i celebrar-ho amb un àpat complet i saludable. És temps de xerrades, cerveses i rialles.

El juny és el teu mes, només has de venir a l’Olla per comprovar-ho.

L’AMANIDA DE JUNY

–  Amanida del mes: enciams variats, nous, préssec, formatge de cabra gratinat i confitura de tomàquet – 9€

L’ENTREPÀ VEGETAL DE JUNY

– Entrepà vegetal: enciam, carabassó i tomàquet de pera ecològic.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

ELS CARABASSONS

El carabassó (Curcubita pepo) té la peculiaritat de ser un fruit / hortalissa que es cull jove, sense haver arribat a la seva mida definitiva. La carabassonera és una planta de vegetació compacta, formada d’una tija central curta en la qual s’insereixen les fulles, generalment de color verd fosc i de vegades amb taques blanques. El color del fruit és variable, tot i que és habitualment verd o groc.


Valor nutricional:

Amb una aportació energètica particularment baixa, però ric en vitamines, minerals i fibres, el carabassó és una hortalissa molt interessant en una dieta equilibrada. És molt digestiva quan és consumida jove (les fibres són aleshores especialment tendres), cosa que la fan indicada per als més petits i per a les persones que tenen un sistema digestiu fràgil.

Aptituds gastronòmiques:

Pel seu sabor, es presta a totes les associacions imaginables (carns, peixos i mariscos, formatges…) i a qualsevol manera de preparació (cru −sigui ratllat o finament tallat−), saltat, al forn (farcit o gratinat), en sopa (freda o calenta), arrebossat i fregit…

Dites populars:
“Al juny, la falç al puny.”
“Juny assolellat i ben tronat, any de molt vi i de molt blat”.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

ELS PRÉSSECS

El presseguer (Prunus persica), de la família de les rosàcies, és un arbre fruiter caducifoli de fins a 6 metres d’alçada, de fulles lanceolades, acuminades i serrades, i de flors rosades i solitàries. El seu fruit globulós, el préssec, conté una única i gran llavor tancada dins una closca dura i rugosa, té una pell envellutada, i una carn groga i blanquinosa. El seu tacte tou i la pell envellutada invita a mossegar-lo i ens porta a descobrir una àmplia gamma de dolços.

Aquesta espècie es divideix en varietats la carn dels quals se separa fàcilment del pinyol i en d’altres en què s’hi adhereix fermament. Les varietats de carn blanca són generalment molt dolces, amb escàs gust àcid i són més populars a països com la Xina o el Japó; d’altra banda, les de carn groga, tenen un fons àcid i són les predilectes en països europeus i nord-americans. En ambdues varietats la pell mostra tonalitats vermelloses i groguenques. La mida dels préssecs varia entre els 5 i els 8 centímetres de diàmetre.

Propietats nutricionals:
Els colors taronja i groc indiquen la presència de carotens a la pell i la polpa, els quals protegeixen el préssec dels insectes, bacteris, fongs i altres enemics naturals. També els pèls de la pell el protegeixen dels insectes. D’altra banda, el pigment groc el protegeix de l’acció de la llum solar i evita l’existència de radicals lliures a la carn d’aquesta fruita.

Quan aquestes substàncies arriben al metabolisme humà segueixen protegint les nostres cèl•lules. Així, el préssec enforteix el sistema immunitari i proporciona defenses davant els radicals lliures, reforça el teixit connectiu, els vasos sanguinis i els sistema cardiovascular, accelera el trànsit intestinal, millora l’estrenyiment, afavoreix l’eliminació de líquids i ajuda a perdre pes.

D’altra banda, l’alt contingut en niacina (vitamina B3) del préssec, juntament amb el magnesi, el seleni i el zenc, millora l’estat d’ànim i allibera de la intranquil•litat i els nervis.

Aptitus gastronòmiques:
És una delícia menjar un préssec sol. Abans de tastar-lo, la seva aroma ja excita el nostre olfacte i ens porta a mossegar-lo. En postres normalment s’utilitza per fer púdings i farcit per a pastissos, en forma de melmelada o confitura. El sorbet o el gelat de préssec són molt delicats i subtils. La preparació més famosa del préssec potser és l’anomenat préssec Melba, consistent en un préssec fresc i madur escalfat lentament en almívar, servit amb gerds i gelat de vainilla.
Ara bé, fora de les postres també podem trobar el préssec en amanides, amb espècies o acompanyat amb pernil.

Dites populars:
“Després del préssec i el meló beuràs el vi millor.”

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

Musik N Viu OFF – Roca Umbert

17 juny – 21:00h – 23:00h
Nau B1

Actuació del grup guanyador de l'[És]Música (categoria d’instituts I[És]Música), acompanyats de dos grups convidats.
Org. Asgram (Associació Granollerina de Músics)
Entrada lliure.  Aforament limitat

OFF del Musik N Viu amb The Crap Apples, Albet Lax, Tòpics i Firstmen a la Nau B1 de Roca Umbert. Entrada gratuïta.

* ASGRAM és una associació juvenil de música de Granollers dedicada a la promoció de grups novells i semiprofessionals, i a l’organització de concerts i tallers musicals.
Creada l’any 2011, ha col·laborat amb el Servei de Joventut en diferents accions, com ara els concerts de Lluna Plena i La Casa del Músic i a la secció Off del Festival Musik N Viu.
Aquest format va néixer l’any 2014, per allargar el festival un cap de setmana més i facilitar l’actuació de grups novells i semiprofessionals.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

FOT-LI GARDELA KOEMAN

Tingues a punt la samarreta perquè a l’Olla tindrem els partits més emocionants de la lliga i els més vibrants de la Champions. Així que ja ho saps, no et quedis a la banqueta i vine amb tota la colla a animar a l’equip.

Fot-li gardela Koeman!!

 

Com sempre gratuït! Si voleu assegurar-vos el millor lloc i el millor sopar reserveu taula per a menú! trucant al bar 634 58 40 50 o bé per correu electrònic:

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

LA CUINA DE MAIG

Ja ho diuen, pel maig cada dia un raig. Però això, lluny de ser dolent fa que els enamorats de les fruites i de les verdures se sentin d’allò més feliços. La primavera es consolida, i encara que deixem de trobar taronges, cols i bròquils ens arriben d’altres fruits que ens faran gaudir de les postres més gustoses i saludables de tot l’any. A qui no li agraden els melons o les síndries? El maig serà mes de tirabecs i de cireres tant dolces com vermelles.

El maig és el teu mes, només has de venir a l’Olla per comprovar-ho.

* Consulteu per fer reserves. Antelació 48 h.

L’AMANIDA D’ABRIL

– Amanida del mes: enciams variats, formatge fresc, fruits secs, maduixes i anxoves – 9€

L’ENTREPÀ VEGETAL D’ABRIL

– Vegetal: enciams variats, pèsols i ceba tendra.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

ElS TIRABECS

Els tirabecs (Pisum arvensis), són unes beines de la mateixa família i gènere que els pèsols, però en lloc de ser conreades per les seves llavors, són les mateixes beines les que es consumeixen i sense desgranar, però en el seu interior amaguen unes llavors gairebé imperceptibles.

 

Considerats una verdura, els tirabecs només es poden trobar durant unes setmanes a l’inici de la primavera (finals de març – principis d’abril), sent molt populars a Catalunya i Aragó. També són molt benvolguts a França, on es coneixen com “pois gourmand”. La llavor o llegum que s’amaga en el seu interior és tan petita, que la beina és gairebé completament plana, una mica més ampla que les dels pèsols i d’un llarg similar.

 

El seu color és verd viu i brillant, la seva textura és delicada i cruixent, han de recol·lectar-se al seu moment òptim i consumir-se al més aviat possible per gaudir de les seves qualitats organolèptiques, amb el pas dels dies perden frescor i sabor, es van assecant i endurint.

 

El sabor dels tirabecs és dolç, molt agradable al paladar, a més de molt fàcils de cuinar i de combinar amb altres ingredients. Els tirabecs es presten a ser l’ingredient principal d’un plat, a incloure-ho en menestras, amanides o sopes, i també a servir-se com a guarnició.

Valor nutricional:

L’aspecte nutricional dels tirabecs és igualment valorable, com la resta de la família de les “fabaceae”, destaca per la seva aportació de proteïnes vegetals, vitamines B i C, minerals i fibra. Quant al valor energètic, ronda les 50 kcal. Per cada 100 grams.

 

L’ideal és que la cocció que se li proporcioni sigui breu i poc agressiva, podent ser un saltejat, bullits o al vapor. Si els tirabecs s’inclouen en un guisat de llarga cocció, convindrà incorporar-los en els últims minuts, per degustar-los amb una lleugera textura cruixent. Si els incloem en una amanida, els escaldem, un instant en aigua bullent i refrescar ràpidament en aigua amb gel o aigua molt freda.


Dites populars:
“Pel maig, cada dia un raig”
“Pel maig, el cep en flor no vol veure amo ni senyor”.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

INSTAGRAM

  • Tesperem aqu amb el caf a punt per ferte elhellip
  • Millorem el teu dia aix de fcil A LOlla quelcommesqueunbar
  • EL PRSSEC PRODUCTE DE JUNY El presseguer Prunus persica dehellip
  • Els colors de la nostra cuina sn smbol dequilibri ihellip
  • A LOlla i al llit al primer crit tesperem !hellip
  • Avui dissabte 27 FUTBOL COPA DEL REI FCBARCELONA VS ALAVShellip
  • Vine a tastar el nostre men Ten llepars els dits!hellip
  • Vine a tastar el nostre men Ten llepars els dits!hellip
  • Ja s divendres i aix sha de celebrar! A LOllahellip
  • LAMANIDA DE JUNY  Amanida del mes enciams variats noushellip

JA NO ENS ALIMENTEN MOLLES, JA VOLEM EL PA SENCER

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!