GASTRONOMIA

Els millors productes de proximitat, frescos i de temporada en un menú que et sorprendrà!

11,50€

MÚSICA

La millor programació musical per fer de les nostres vetllades.

Example Button

EVENTS

Desde sopars temàtics, fins a tallers de brodat, tasts de gin-tònics o vins de km0. Una programació diferent que fa de la nostra oferta quelcom més que un bar.

Especials

NOVETATS

LA CUINA DE JULIOL

El juliol consolida l’estiu, que arriba amb ganes de quedar-se amb nosaltres per gaudir de les terrasses, les cerveses fresquetes i una cuina especialment dissenyada per fer-nos més feliços. És temps de fruits vermells, dolços o salats, però sempre per afavorir la nostra dieta i cuidar la nostra salut.

El juliol és el teu mes, només has de venir a l’Olla per comprovar-ho.

L’AMANIDA DE JULIOL.

– L’Amanida del mes: enciams variats, tomàquet cor de bou, formatge de cabra fresc i anxoves – 9€

L’ENTREPÀ VEGETAL DE JULIOL.
– Entrempà vegetal: enciams variats, albergínia escalivada i ceba confitada

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

ELS TOMÀQUETS

Varietat “Cor de Bou”

Els tomàquets són, sense cap dubte, un dels ingredients fonamentals en gairebé la gran majoria de les cuines, especialment pels grans beneficis i propietats. Es poden menjar en amanides, però també sols, bullits, en salsa i una llarga llista de possibilitats.

No en va, tal com podrem anar veient al llarg del present post, destaca per la quantitat de minerals, vitamines i aigua (al voltant d’un 94%) que conté.

El seu color vermell intens, per exemple, és degut al seu contingut en licopè, una substància antioxidant que no es converteix en vitamina A, i que exerceix un efecte protector davant d’un gran nombre de problemes cardíacs.

Compta amb gran quantitat de vitamines (B, C i A), i més de tenir poques calories i greixos, és ideal en dietes per baixar de pes. Important és al seu torn el seu contingut en minerals, del qual destaca el potassi, encara que també posseeix fòsfor, magnesi i calci, entre molts altres.

El tomàquet és una hortalissa baixa en sodi, per la qual cosa, també, és molt recomanada en hipertensos.

És molt bo per ajudar en la digestió, en contenir sals orgàniques àcides. Precisament per aquesta qüestió, però, no és recomanable en persones que tinguin càlculs renals.

Si per exemple volem aprofitar tota la fibra dels tomàquets (qüestió que, com saps, ens ajuda a mantenir un sistema digestiu sa), sempre s’ha d’optar per menjar-nos el tomàquet amb la seva pell, sense pelar-lo.

Beneficis del tomàquet més importants:

  • Alt contingut en licopè, un antioxidant que ajuda a prevenir el càncer de pròstata en els homes.

  • En ser baixa en sodi és recomanada en la dieta de persones amb hipertensió arterial.

  • És rica en fibra, sobretot si es menja amb la seva pell.

  • Aporta vitamines (sobretot vitamines del complex B, C, A i E), així com minerals (com el potassi, fòsfor i magnesi).

  • Ajuda a fer bé la digestió.

Dites populars sobre el tomàquet:
– A Sant Vicenç dels Horts, tomàquets i pebrots.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

LES ALBERGÍNIES

L’albergínia és aigua en un 92% i té un contingut en proteïnes baix, hidrats de carboni i cap greix. Comparada amb altres verdures i hortalisses, conté una quantitat mitjana de fibra. El seu contingut en vitamines no és específicament rellevant en comparació amb la resta d’hortalisses, però tot i així conté: Vitamina A i C, vitamines del grup B a més de potassi i calci.

Efectes sobre l’organisme:

Els efectes positius del consum de l’albergínia produïda a l’aire lliure durant la seva temporada plena (estiu), són diversos:

Estimuladora de la funció del fetge i la vesícula: l’albergínia, sempre que es cuini de manera senzilla i sense fregir, pot ajudar a afavorir les bones digestions perquè té un efecte estimulador de la funció del fetge. A més, les substàncies que li donen el sabor amarg tenen un efecte colagog, és a dir, estimulen el buidat de la vesícula biliar. La vesícula emmagatzema la bilis del fetge i està a punt per abocar-la sobre l’intestí prim amb l’objectiu d’afavorir la digestió dels greixos.

Conté potents antioxidants que ens ajuden a prevenir l’envelliment, el risc cardiovascular i les malalties degeneratives: l’albergínia conté nivells elevats d’àcid clorogènic, un dels antioxidants més potents que produeixen les plantes per protegir-se de les infeccions. També s’han identificat antocianines (flavonoides), uns pigments de color morat amb propietats molt antioxidants i que es troben a la pell de l’hortalissa. Aquestes substàncies sembla ser que tenen un efecte protector demostrat contra les malalties cardiovasculars, les degeneratives i el càncer.

Curiositats:

L’albergínia, segons la medicina tradicional xinesa, té una naturalesa tèrmica que tendeix a refredar, té un sabor dolç, redueix inflamacions i actua diluint la sang estancada. És específica per al tractament de la sang coagulada que afecta l’úter i també té acció homeostàtica (redueix el sagnat). S’utilitza per tractar les hemorroides amb sang, sang a l’orina i sagnat en general.

Influeix en el fetge, en l’úter i és particularment beneficiosa en la resolució d’emocions reprimides i en els efectes negatius que afecten aquest òrgan.

D’acord amb Paul Pitchford (a Sanando con alimentos integrales), les dones embarassades han de menjar albergínia en quantitats moderades.

Un remei natural a partir de l’albergínia consisteix a matxucar-ne la polpa i utilitzar-la per suavitzar cremades (sobretot les solars). Tradicionalment, també s’ha utilitzat per tractar berrugues i per alleugerir les zones adolorides del cos afectades per malalties reumàtiques, gràcies al seu efecte balsàmic.

Dites populars:

“Pel juliol, pobres dels que estan al sol”.

“Trons de juliol, molt soroll i poc brou”.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

CONCERT AMB ALBERT MARQUÈS NYC-PARIS-BCN QUARTET

1 juliol – 21:00h  | Entrada de franc
ACTIVITAT INCLOSA AL PROGRAMA OBERT X VACANCES

Albert Marquès (p) Manel Fortià (cb) Raphaël Pannier (b) + Pol Padrós (t)

Marquès serà de gira aquest estiu amb un trio francocatalà creat a Nova York el 2016. El trio està format per Albert Marquès (Granollers, 1986), Manel Fortià (Cassà de la Selva, 1984) i Raphaël Pannier (Paris, 1990). Tres músics europeus que han tocat arreu a la ciutat dels gratacels aquest últim any i que per fi podrem descobrir a Europa aquest estiu. Aquest cop, a més, afegeixen el gran trompetista garriguenc Pol Padrós. Quartet de jazz contemporani amb la sensibilitat europea i els ritmes frenètics novaiorquesos.

Concert a la terrassa del Bar de L’Olla. #quelcommesqueunbar

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

JUNTS / JUNTOS / TOGETHER, jam performativa amb Mercedes Boronat

5 juliol – 19:30h – 21:30h | Entrada de franc
ACTIVITAT INCLOSA AL PROGRAMA OBERT X VACANCES

Jam performativa oberta i participativa de dansa contemporània dinamitzada per Mercedes Boronat. L’objectiu d’aquesta trobada és crear un espai de llibertat, d’expressió i de connexió entre el cos, la ment i el moviment, per crear una performance col·lectiva a temps real. Mercedes Boronat, inspirant-se en la seva última creació, STILLNESS, acompanyarà al grup, a través del SIX HEALING SOUND, per crear una performance única.

Mercedes Boronat és una reconeguda ballarina, performer i coreògrafa barcelonina. Partint d’una extensa formació a les escoles novaiorqueses Martha Graham Shool, José Limón Dance Company i Merce Cunningham Studio, i experiència, el treball de Mercedes Boronat s’ha anat ubicant entorn al dinamisme del cos com a únic motor per a la transformació física, psíquica, espiritual i col·lectiva. És la creadora del mètode KeepMoving, dirigit al desenvolupament del potencial creatiu. Mercedes Boronat a estat ensenyant aquest mètode a Arsènic. Espai de creació mitjançant un taller.

Amb la col·laboració d’Arsènic. Espai de creació.
Activitat gratuïta. Inscripció prèvia.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

CONCERT AMB RIU, “Abans tot això eren camps”

6 juliol – 21:00h – 23:00h | Entrada de franc
ACTIVITAT INCLOSA AL PROGRAMA OBERT X VACANCES

RIU és un grup de folk del Baix Llobregat format al 2010 que neix amb l’objectiu de revitalitzar la música popular dels Països Catalans. Per definir el seu so s’han emmirallat en els grans grups del nou folk europeu, com Lúnasa, LAU i Felpeyu per adaptar noves sonoritats a les melodies populars catalanes.

Concert a la terrassa de Bar de L’Olla. #quelcommesqueunbar

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!

INSTAGRAM

  • Els prssecs producte de juny Els colors taronja i grochellip
  • Un dijous sense arrs no s un dijous A LOllahellip
  • Avui divendres 23 de juny tanquem a les 16 horeshellip
  • ZENITH EXTRACT espectacle de dansa contempornia de Guy Nader ihellip
  • LAMANIDA DE JUNY  Amanida del mes enciams variats noushellip
  • Aquest any la revetlla es presenta llarga i plena dehellip
  • El bon temps sembla que arriba i amb intenci dehellip
  • Vine a tastar el nostre men Ten llepars els dits!hellip
  • Tesperem aqu amb el caf a punt per ferte elhellip
  • CONCERT AMB ALBERT MARQUS NYCPARISBCN QUARTET 1 juliol  2100hhellip

JA NO ENS ALIMENTEN MOLLES, JA VOLEM EL PA SENCER

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Comparteix aquesta entrada!